tar2
nd social facebook icon twitter 2 icon YouTube icon linkedin icon pinterest icon  language select Greece icon England icon  
08
Νοε

Tarquin's Cornish Seadog Navy Strength Gin

A modern take on ~ A NAVY STRENGTH GIN - 57% abv

WINNER - "WORLD'S BEST GIN 2017"

 

Distilled with ~ 12 HAND-SELECTED BOTANICALS

INCLUDING FRESH CITRUS PEEL & HAND PICKED VIOLETS

 

Distilled in ~ SMALL BATCHES

IN OUR 4 COPPER POT STILLS


BOTANICALS

Έχουμε επιλέξει με το χέρι 12 διαφορετικά βοτανικά - προσεκτικά προερχόμενα από μακρινές και εξωτικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο - για να δημιουργήσουν ένα Gin Δύναμης του Ναυτικού που γεμίζει με τολμηρή προσωπικότητα της Κορνουάλης.

 

JUNIPER  ~ από το Κοσσυφοπέδιο

CORIANDER SEED  ~ από τη Βουλγαρία

LIQUORICE ROOT  ~ από το Ουζμπεκιστάν

ANGELICA ROOT  ~ από την Πολωνία

ORRIS ROOT  ~ από το Μαρόκο

GREEN CARDAMON  ~ από τη Γουατεμάλα

CINNAMON  ~ από τη Μαδαγασκάρη

BITTER ALMONDS  ~ από το Μαρόκο

ΦΡΕΣΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΛΕΜΟΝΟ & ΓΚΡΕΠΕΦΟΥΡΙΤΣΑ  (προερχόμενα εποχιακά)

VIOLETS  ~ από το Devon


 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΣ

Ως μια πλήρως ανεξάρτητη, οικογενειακή επιχείρηση, εμείς στο  Southwestern Distillery  επιθυμούμε να γιορτάσουμε το γεγονός ότι κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

 

Στην καρδιά της διαδικασίας απόσταξης βρίσκονται οι τρεις χάρτινες φιάλες χαλκού 250 χλστ. Του Tarquin  .

ΤΑΜΑΡΑ, ΣΕΝΑΡΑ & ΤΡΕΣΑ

Μέχρι σήμερα, αυτές οι φωτογραφίες εξακολουθούν να εκτοξεύονται με άμεση γυμνή φλόγα και σφραγίζονται στις αρθρώσεις με ζύμη ψωμιού. Αυτές οι τεχνικές απόσταξης είναι περίπου παλιό σχολείο, όπως μπορείτε να βρείτε.

Παράλληλα με αυτές τις πρωτότυπες φιάλες από χαλκό τοποθετείται περήφανα η νεώτερη προσθήκη στο αποστακτήριο, το  FERARRA  - ένα state of the art,  ένα μοναδικό  χάλκινο 500 λίτρων ακόμα. Ο συνδυασμός του προοδευτικά σύγχρονου και του αυθεντικού παραδοσιακού Tarquin χρησιμοποιεί αυτά τα τέσσερα φίλτρα συλλογικά για να δημιουργήσει τα διεθνώς βραβευμένα πνεύματά του.

Όταν έφτασε η ώρα να δημιουργήσουμε το τζιν αντοχής του Tarquin "The SeaDog", 11 από τα βοτανικά προστίθενται στα αποστακτήρια μας (με εξαίρεση τις βιολέτες) και αφήνονται να μαλακώσουν όλη τη νύκτα σε ένα ουδέτερο σιτάρι με βάση το σιτάρι.

Το πρωί, ο Tarquin απλά προσθέτει τις λείες βιολέτες, για να ολοκληρώσει τη βοτανική συνταγή και έπειτα ήρθε η ώρα να πυροβολήσει τις φωτογραφίες.

Καθώς οι θερμότητες ζεσταίνουν, ο Tarquin παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία, το γεύμα και τη γεύση ως το αποσταγμένο πνεύμα, καθώς έρχεται από τα ακόμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Συλλέγουμε μόνο την καθαρότερη "καρδιά της απόσταξης" (που επιτυγχάνεται όταν η μαγική θερμοκρασία του 78'c έχει φθάσει ακόμα), συλλέγοντας και αφαιρώντας τις περικοπές «κεφαλές» και «ουρές» (το πρώτο και τελευταίο μέρος της απόσταξης) που δεν έχουν την πιο επιλεκτική γεύση και υφή.

Μετά από την απόσταξη, αυτή η «περικοπή καρδιών» (περίπου 76% από το καθαρό Gin) κόβεται με απομεταλλωμένο νερό της Κορνουάλης για να φτάσει στο επιθυμητό 57% abv. Τίποτα άλλο δεν προστίθεται στο αληθινό ύφος τζιν δύναμης ναυτικού.

Κάθε μεμονωμένο μπουκάλι είναι ξεχωριστά γεμισμένο με το χέρι, επισημαίνεται με το χέρι, βυθίζεται σε μια βραδεία κουζίνα γεμάτη με κερί παραφίνης, σφραγισμένη με το λογότυπό μας Puffin, με τις σημειώσεις γευσιγνωσίας παρτίδας και στη συνέχεια ξεχωριστά με το χέρι.

Πιστεύουμε πραγματικά στην αξία της μεγιστοποίησης της ανθρώπινης επαφής σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ~ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Όταν ο Tarquin βάζει "Χειροποίητα στην Κορνουάλη" σε κάθε μπουκάλι, το έχει πράγματι νόημα.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ  ~ Crystal clear περιμένοντας να χυθεί

57% VOL

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΗ  ~ Μεγάλη, τολμηρή και όμορφα ισορροπημένη. Ένα αρχικό χτύπημα από ζεστό, γήινο μπαχαρικό με τραγανή ραχοκοκαλιά της έλατης. Αρωματική κόλιαντρο και πλούσια κανέλα ακολουθούν, με μια φωτεινή χτύπημα πορτοκαλί πορτοκαλί σέρβις για να στρογγυλά τα πάντα.

NOSE  ~ Έντονο αρκεύθου στη μύτη, με ένα υπέροχο χτύπημα μαύρης πιπεριάς. Οι συμβουλές της καρυκευμένης κανέλας και του κόλιανδρου ακολουθούν με τις κορυφαίες νότες φρέσκου, ζωηρού εσπεριδοειδούς.

FINISH  ~ Πολύ γεμάτο με κέλυφος, κρεμώδη αίσθηση στο στόμα. Πικάντικο τσίμπημα στο μπροστινό μέρος της γλώσσας. Εξαιρετικά ομαλή, καλά ενσωματωμένη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα για να γευτείτε - ένα πραγματικό τσίμπημα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ  ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΚΤΗ